Postcoderoosproject op het dak van Flevomeer Biblioheek Emmeloord

Beste Pionier van de Toekomst,

Woon jij in een gebied waar je postcode begint met 8301, 8303, 8305, 8311 of 8314? Dan is dit bericht voor jou wellicht interessant!

De coöperatie Energie Pioniers Noordoostpolder is momenteel in gesprek met de directie van de Flevomeer Bibliotheek in Emmeloord over de realisatie van een Postcoderoosproject. Het gaat daarbij om de plaatsing van 250 zonnepanelen op het dak van de bibliotheek.
Bij een postcoderoosproject investeren meerdere personen gezamenlijk in zonnepanelen op een ander dak. Bij wet is geregeld dat deelnemers gedurende 15 jaar de energiebelasting (zo’n 12 eurocent per kWh) van een evenredig deel van hun prive verbruik terug ontvangen.

Even een kort voorbeeld:
Stel je neemt deel met 5 panelen die jaarlijks 1000 kilowatt produceren. Over 1000 kilowatt van je prive verbruik hoef je dan geen energiebelasting te betalen. Bovendien deel je mee in de opbrengst van door de zonnepanelen opgewekte duurzame stroom.
Energie Pioniers Noordoostpolder zet zich in om dit soort projecten in onze gemeente mogelijk te maken. Niet alleen om deelnemers een financieel voordeel te bieden maar om met elkaar te werken aan een duurzame en energieneutrale gemeente. Het zou fantastisch zijn als we dat op een gebouw in het hart van Emmeloord kunnen laten zien. Wij als Pioniers kunnen dit project een vliegende start geven door daarin zelf deel te nemen. Doe je mee?

Meer weten? Bel of mail met:
Judo Bakker: 0527 -698632 – judo@energiepioniers-nop.nl
Albert Klein Tijssink: 06-2157 3551 – albert@energiepioniers-nop.nl