Heel NOP bakt (h)eerlijk

 
  • Locatie: Kettingplein Emmeloord
  • Tijd: 13.00 uur

Heel NOP bakt (h)eerlijk

Inschrijven voor de wedstrijd.


Deze week wordt de voorjaarseditie van de nationale Fairtrade Week gehouden met in de
hoofdrol de banaan. In Noordoostpolder wordt dat gevierd met een (h)eerlijke
taartenbakwedstrijd.
Noordoostpolder is sinds 2013 Fairtradegemeente. De promotie en het organiseren van activiteiten is in handen van de stichting Pioniers van de Toekomst. De Fairtradecommissie van de PvdT haakt met een taartenbakwedstrijd aan bij het landelijke thema van de Fairtrade Week: ‘Weet wat je koopt’. “De focus ligt daarbij op de banaan”, vertellen Agnes Olgers en Annie van Zwol van de Fairtradecommissie, “want eigenlijk zouden alle bananen Fairtrade moeten zijn. Om de consument daarvan bewust te maken, wordt er landelijk speciale aandacht gegeven aan supermarkten die uitsluitend Fairtrade bananen verkopen”.
Taartenbakwedstrijd.
Tijdens de Fairtrade Week valt er in de Wereldwinkel in Emmeloord van alles te proeven aan Fairtrade producten. “Maar wij willen met het thema ‘Fairtrade, ver weg en dichtbij’ eerlijke handel breder trekken. Daarom maken we van de streekmarkt op zaterdag 25 mei op het Kettingplein een Fairtrademarkt met eerlijke producten uit ontwikkelingslanden én uit onze eigen polder.”
Hoogtepunt wordt de verkiezing van de meest (h)eerlijke taart, waarbij het publiek mee mag beoordelen. Daarnaast is er een professionele jury met onder meer een culinair expert en een sporter uit Noordoostpolder. Iedere deelnemer krijgt sowieso een presentje uitgereikt. De hoofdprijs bestaat uit een luxe etentje en de tweede en derde prijs zijn manden met fairtradeproducten.

Inschrijven voor de wedstrijd.

Wedstrijdreglement

1. Door middel van het inschrijfformulier kunt u zich aanmelden voor Heel NOP bakt (h)eerlijk, dé bakwedstrijd van fairtrade taarten.

2. Gezien het thema van de landelijke fairtrade week dienen bananen deel uit te maken van de receptuur. 
3. Denk fairtrade en gebruik voor de overige ingrediënten waar mogelijk fairtrade producten.
4. Inleveren taart op zaterdag 25 mei 2019 tussen 13.00 en 14.00 uur op het Kettingplein bij de kraam van Pioniers van de Toekomst, voorzien van de e-mailbevestiging. Dit is tevens het deelnameformulier. 
5. Uiteraard zijn er prijzen te winnen, maar voor elke deelnemer is er na afloop een fairtrade attentie. De prijzen worden beschikbaar gesteld door de hieronder genoemde partners en de Pioniers van de Toekomst.
   1e prijs: Le Mirage dinerbon ‘fairtrade dichtbij’ t.w.v. € 100,00. 
   2e prijs: feestelijke mand met fairtrade producten ‘fairtrade ver weg’ van de Wereldwinkel t.w.v. € 50,00
   3e prijs: feestelijke mand met fairtrade producten ‘fairtrade ver weg’ van de Wereldwinkel t.w.v. € 25,00
6. De taarten worden op presentatie, receptuur én smaak beoordeeld door een samengestelde jury. Daarnaast krijgt ook het publiek een stem.

Wees onderscheidend in alle drie de categorieën en geef je baksel een naam!
7. De wedstrijd is geschikt voor jong en oud.
8. De prijsuitreiking is zaterdag 25 mei op het Kettingplein om 15.30 uur

Inschrijven voor de wedstrijd.

 

De organisatie hoopt op veel aanmeldingen: “Iedereen van jong tot oud mag meedoen. Belangrijkste voorwaarde is dat er bananen in de taart verwerkt zijn. Daarnaast moeten er zoveel mogelijk producten uit de Noordoostpolder in worden verwerkt en/of uit het Fairtrade-schap”.
Laatstgenoemde zijn onder meer verkrijgbaar in de Wereldwinkel. 


Naar de agenda
Top <h4>pioniersvandetoekomst.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/themas">Thema's</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/voedselpioniers">Voedselpioniers </a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/voedselbos">Voedselbos</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/energiepioniers">Energiepioniers</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/cleantechpioniers">Cleantechpioniers</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/evenementen">Evenementen</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/fairtrade">Fairtrade</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/fairtradekaart">Fairtradekaart</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/symposium">Symposium</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/proeverij-op-locatie">Proeverij op locatie</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/duurzaamheidsmarkt-2014">Duurzaamheidsmarkt 2014</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/over-ons">Over ons</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/organisatie">Organisatie</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/doelstelling">Doelstelling</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/mensen">Mensen</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/sponsors">Sponsors</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/partners">Partners</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/nieuws">Nieuws</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/berichten">Berichten</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/agenda">Agenda</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/inspiratie">Inspiratie</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/pioniersbulletin">Pioniersbulletin</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/nieuwsbrieven">Nieuwsbrieven</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/contactgegevens">Contactgegevens</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/contactformulier">Contactformulier</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/ideeenformulier">Ideeënformulier</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/nieuwsbrief-aanmelden">Nieuwsbrief aanmelden</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/privacy">Privacy</a></li> </ul>