29 januari 2018

Peter Brouwer uit Emmeloord is de nieuwe voorzitter van de coöperatieve vereniging Energie Pioniers Noordoostpolder (EPN). Hij volgt Albert Klein Tijssink op.

Klein Tijssink, die aan de wieg stond van de EPN, blijft een adviserende rol vervullen. Zijn opvolger Brouwer is gepensioneerd en wil de jaren die voor hem liggen persoonlijk gebruiken om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. „Onze generatie is zich onvoldoende bewust geweest van wat wij verbruiken aan energie. Maar we mogen de generaties na ons niet met de lasten opzadelen. Ik wil dan ook graag een bijdrage leveren aan een organisatie die zich inzet voor duurzame energie.”

 

Brouwers motivatie om de voorzittershamer van de EPN op te nemen, wordt tevens ingegeven door zijn carrière in de zorg- en hulpverlening en de managementtaken die hij daar vervulde. Hij raakte in het kader van een postcoderoosproject (PCR) bij de EPN betrokken. „De EPN is een vrijwilligersclub, maar dat onze projecten bedrijfsmatig en financieel goed geregeld zijn, daar mag iedere klant of participant op rekenen. Daar kan ik bij helpen.”

 

Brouwer gaat zich met de overige bestuursleden van de EPN richten op het project Power (project met Mercatus om huurders te ondersteunen in kennis en middelen voor verduurzaming) en onder meer op het maken van een energiekaart. „Zodat we goed in beeld hebben wie waar mee bezig is, niet alleen inhoudelijk, maar ook naar buiten toe.”

Overzicht