25 mei 2020

Vanwege de coronamaatregelen verzorgden de voedselpioniers het jaarlijkse 80/20-diner afgelopen weekend bij de vrijwilligers thuis, in plaats van op locatie.

Al een aantal jaar worden de vrijwilligers middels een 80/20-diner op locatie, verzorgd door Le Mirage en Studio TeGast (leden voedselpioniers), bedankt voor hun inzet. Helaas gooit Covid-19 dit jaar roet in het eten maar de blijk van waardering is er niet minder om!

Vrijwilligers hebben tijdens het Hemelvaartweekend een pakket kunnen ophalen om zo thuis te kunnen genieten van een drie-gangenmenu van streekproducten. Ingrediënten van dit menu waren afkomstig van drie eerdere dinerlocaties: Agrico aardappelen, Schwering aardbeien en de koude kas van Van Maldegem. Maar ook aan De Wereldwinkel Emmeloord, Boerderij GroeiZaam en de Dopper werd gedacht. Alles werd natuurlijk in een duurzame verpakking uitgedeeld.

De voedselpioniers hopen met dit pakket weer stof tot nadenken te geven en vertrouwen erop iedereen volgend jaar weer met een diner op locatie te kunnen verrassen.

Overzicht