6 juli 2020

In Voedselbos Emmeloord kan al bescheiden geoogst worden. De bessen zijn rijp en dat weten de vogels. Maar het bos is er voor iedereen, dus ook wandelaars moeten zich vrij voelen om van de vruchten te eten.

Om de voedzaamheid onder de aandacht te brengen, hebben vrijwilligers van Voedselbos Emmeloord de eerste zwarte bessen geplukt voor restaurant Le mirage. “Wij gaan ze zeker gebruiken in een gerecht”, verzekert Colinde Nijs, die de ‘vergeten vruchten’ dankbaar in ontvangst neemt van vrijwilliger Jaap Kwakman. Ze voegt toe: “Wist je dat deze superfood op nummer één staat als het gaat om antioxidanten? Ze behoren tot de voedzaamste vruchtjes op aarde. Ze kunnen goed tegen de kou en vochtigheid en komen daarom van nature in Nederlandse loofbosgebieden voor.”

 

De ontwikkeling van Voedselbos Emmeloord is ondergebracht bij stichting Pioniers van de Toekomst. Het vrij toegankelijke voedselbos zal uiteindelijk een oppervlakte van zes hectare beslaan. Het is gelegen in een hoek van het Emmelerbos ten noordoosten van het IVN-gebouw. Inmiddels is tweederde van de oppervlakte omgevormd.

Overzicht