Energiemarkt heeft positieve spin-off

 
Energiemarkt heeft positieve spin-off
Energiemarkt heeft positieve spin-off, 1 of 10
Energiemarkt heeft positieve spin-off, 2 of 10
Energiemarkt heeft positieve spin-off, 3 of 10
Energiemarkt heeft positieve spin-off, 4 of 10
Energiemarkt heeft positieve spin-off, 5 of 10
Energiemarkt heeft positieve spin-off, 6 of 10
Energiemarkt heeft positieve spin-off, 7 of 10
Energiemarkt heeft positieve spin-off, 8 of 10
Energiemarkt heeft positieve spin-off, 9 of 10
Energiemarkt heeft positieve spin-off, 10 of 10

28 mei 2019

Zo’n zestig proefritten met een elektrische auto werden er aangevraagd tijdens de informatiemarkt energie vrijdag in Emmeloord. “Voor ons zeker de moeite waard’, zegt Majka Deurloo, coördinator elektrische proefritten van de ANWB.

 

De ANWB organiseert door het hele land XL-evenementen over elektrisch rijden. “De bedoeling is in elke provincie één”, licht Deurloo toe. “Daarbij zijn ook de importeurs en laadpaalleveranciers aanwezig. De auto’s staan daar stationair. Mensen kunnen ze bekijken, er even in zitten en vragen stellen aan de importeurs over de auto.” Daarnaast sluit de ANWB aan bij tal van kleinere evenementen, zoals vrijdag in Emmeloord waar ook nog eens proefritten werden aangeboden. “Ongeveer de helft werd op voorinschrijving aangevraagd. De rest was spontane aanloop. De reacties zijn heel positief. Mensen vinden het laagdrempelig. Ze kunnen op deze manier heel neutraal kennis maken met de elektrische auto zonder dat er een dealer bij staat.”

 

De informatiemarkt in en om FlevoMeer Bibliotheek trok echter niet de publieke belangstelling waar de organisatie en de standhouders op hadden gehoopt. “Jammer”, reageren Marcel van der Voort en Peter Brouwer van de stichting Pioniers van de Toekomst, die namens de gemeente het evenement organiseert. “Dit was toch een uitgelezen kans om je breed te laten informeren over schoon rijden, energiebesparing en duurzame energieopwekking thuis. Kennelijk zijn mensen toch wat afwachtend. Maar misschien lag het ook aan de dag en de tijd. We gaan het uiteraard nog evalueren.” Het publiek dat aanwezig was kwam echter wel met gerichte vragen, vertelt onder meer  Hilly Rooks van de Rabobank. “Wij hebben van een aantal mensen die willen verduurzamen specifieke vragen gehad over financieringsmogelijkheden.”

 

Als positieve spin-off noemt Brouwer tevens de afspraken tussen standhouders onderling. Michiel van Buuren van INCA Techniek uit Emmeloord spreekt wat dat betreft van ‘een geslaagde dag’. Zo heeft hij contact gelegd met Oegema Mobiliteitscentrum uit Emmeloord en Mango Mobility over respectievelijk verhuur en dealerschap van scootmobiels. En hij heeft de expertise van zijn bedrijf aangeboden aan de leerlingen van het Technasium voor het verbeteren hun solarboten. “Wij gaan ze ondersteunen, zodat ze de Young Solar Challenge kunnen winnen. Het is vooral een kwestie van processen en technieken aanpassen. Daarvoor komen ze een keer naar de fabriek en we gaan ze helpen met tips en trucs.”

Overzicht

Primair doel van dit nieuwsbulletin is alle Pioniers van de Toekomst informeren over de activiteiten van de themagroepen. De inhoud is gebaseerd op wat er in de Pioniersbrigade wordt besproken.

Dit bulletin komt vier keer per jaar uit, net zo vaak als de Pioniersbrigade bijeenkomt, en wordt geschreven door Margé Hof. 

 

Pioniersbulletin maart 2020

Pioniersbulletin december 2019

Pioniersbulletin september 2019

Pioniersbulletin juni 2019

Pioniersbulletin maart 2019

Pioniersbulletin december 2018

Pioniersbulletin september 2018

Pioniersbulletin juni 2018

Pioniersbulletin maart 2018

Pioniersbulletin december 2017

Pioniersbulletin september 2017

Top <h4>pioniersvandetoekomst.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/themas">Thema's</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/voedselpioniers">Voedselpioniers </a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/voedselbos">Voedselbos</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/voedselbos-functies-vrijwilligers">Voedselbos: functies voor vrijwilligers</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/energiepioniers">Energiepioniers</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/cleantechpioniers">Cleantechpioniers</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/evenementen">Evenementen</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/fairtrade">Fairtrade</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/fairtradekaart">Fairtradekaart</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/symposium">Symposium</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/proeverij-op-locatie">Proeverij op locatie</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/duurzaamheidsmarkt-2014">Duurzaamheidsmarkt 2014</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/over-ons">Over ons</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/organisatie">Organisatie</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/doelstelling">Doelstelling</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/sponsors">Sponsors</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/partners">Partners</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/nieuws">Nieuws</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/berichten">Berichten</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/agenda">Agenda</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/inspiratie">Inspiratie</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/pioniersbulletin">Pioniersbulletin</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/nieuwsbrieven">Nieuwsbrieven</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/column">Column</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/nieuwsbrief-aanmelden">Nieuwsbrief aanmelden</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/contactgegevens">Contactgegevens</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/contactformulier">Contactformulier</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/ideeenformulier">Ideeënformulier</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/voedselbos-vrijwilliger">Voedselbos: meld je aan als vrijwilliger</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/privacy">Privacy</a></li> </ul>