29 januari 2020

Wilt u kinderen laten zien en ervaren waar het voedsel vandaan komt? En bent u trots op uw bedrijf en omgeving? Word dan educatieboer!

Jong Leren Eten biedt weer een training boerderijeducatie aan in Flevoland, gegeven door een trainer vanuit het Platform Boerderijeducatie. Deze training enthousiasmeert over boerderijeducatie en heeft als doel dat elke getrainde boer bereid is jaarlijks schoolklassen op het erf te ontvangen. Het ideaalbeeld voor Jong Leren Eten is dat elk kind, in de basisschoolleeftijd, de gelegenheid heeft gehad een boerderij in de praktijk te zien en ervaren. Werkt u hieraan mee?

 

Wie zijn wij? Wij zijn voor Flevoland de makelaars van het landelijk programma Jong Leren Eten. Vanuit dit programma wordt de training boerderijeducatie gefinancierd (de financiering geldt voor 1 persoon per bedrijf, bij interesse vanuit een 2e persoon per bedrijf is dit op eigen kosten). De trainingsinhouden worden verspreid over 3 à 4 dagen, veelal de dinsdagen en/of de vrijdagen, waarbij het de bedoeling is dat alle dagen worden bijgewoond. Exacte data, tijden en locatie worden in afstemming met de groep gemaakt.

 

We hopen toe te werken naar een Flevoland-breed netwerk van educatieboeren, om tenminste alle basisscholen de mogelijkheid te bieden om in de praktijk te zien en ervaren hoe ons voedsel geproduceerd wordt.

 

Wilt u zich aanmelden voor de training boerderijeducatie of meer informatie hierover, neem dan contact op met:

 

Nicolette van de Kamp

Makelaar Jong Leren Eten

06-11 32 35 81

Overzicht