Voedselbos: functies voor vrijwilligers

 

Voedselbosmedewerker

Een voedselbosmedewerker heeft een breed takenpakket: takkenrillen maken, 'onkruiden' als bramen en brandnetels verwijderen, planten, bijsnoeien en oogsten. Daarnaast zijn er nog meer werkzaamheden van heel diverse aard te klaren. Een bosmedewerker werkt in de buitenlucht met een groep of alleen aan een eigen deelproject; dat laatste kan naar eigen keus en na overleg met de projectgroep. U bepaalt in belangrijke mate uw eigen uren en uw eigen regelmaat van inzet waarbij we een minimum van 1x per maand willen hanteren.

 

Rondleider

Voedselbos Emmeloord zoekt mensen die graag andere groepen (zowel schoolklassen, jeugdgroepen als ouderen of van gemengde leeftijden) willen begeleiden met werkwerkzaamheden en/of rondleiden. Voor vrijwilligers die zich wat langer aan het project willen binden bieden we een opleiding aan zodat een vrijwilliger 'van de hoed en de rand' komt te weten wat betreft voedselbossen in het algemeen, soorten bomen, struiken, planten en dieren, en daar ook over kan gaan vertellen. Van dit type vrijwilliger verwachten we een minimale inzet van 1x per maand.

 

Cateringmedewerker

Waar gewerkt wordt, moet aan de inwendige mens worden gedacht! Voedselbos Emmeloord zoekt versterking op het gebied van de verzorging van de catering voor de vrijwilligers; de wens is om eenieder graag koffie, thee en eventueel een lunch aan te bieden. In het verlengde daarvan kijken we ook uit naar mensen die van de bosoogst wat kunnen maken; jam, compote, (hartige) taart, et cetera. Er zijn enorm veel verschillende soorten (meer dan 80!); het lijkt ons een creatieve uitdaging om daar wat van te produceren.

 

Diverse werkzaamheden in overleg

Naast bovengenoemde functies zijn er uiteenlopende werkzaamheden uit te voeren, zoals algemeen onderhoud van het gebouw, activiteitenbegeleider, et cetera. In overleg is veel mogelijk! 

 

Vrijwilligerscoördinator

De vrijwilligerscoördinator is het eerste aanspreekpunt voor vrijwilligers. Hij/zij onderhoudt een goed contact met de verschillende 'afdelingen' van het voedselbos en treedt toe tot de projectgroep Voedselbos Emmeloord. Deze projectgroep bestaat uit de feitelijk verantwoordelijken voor de uitvoering van het Leaderproject Voedselbos Emmeloord.

 

Meld je aan als vrijwilliger

Top <h4>pioniersvandetoekomst.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/themas">Thema's</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/voedselpioniers">Voedselpioniers </a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/voedselbos">Voedselbos</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/voedselbos-functies-vrijwilligers">Voedselbos: functies voor vrijwilligers</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/energiepioniers">Energiepioniers</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/cleantechpioniers">Cleantechpioniers</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/evenementen">Evenementen</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/fairtrade">Fairtrade</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/fairtradekaart">Fairtradekaart</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/symposium">Symposium</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/proeverij-op-locatie">Proeverij op locatie</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/duurzaamheidsmarkt-2014">Duurzaamheidsmarkt 2014</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/over-ons">Over ons</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/organisatie">Organisatie</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/doelstelling">Doelstelling</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/sponsors">Sponsors</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/partners">Partners</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/nieuws">Nieuws</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/berichten">Berichten</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/agenda">Agenda</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/inspiratie">Inspiratie</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/pioniersbulletin">Pioniersbulletin</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/nieuwsbrieven">Nieuwsbrieven</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/column">Column</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/nieuwsbrief-aanmelden">Nieuwsbrief aanmelden</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/contactgegevens">Contactgegevens</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/contactformulier">Contactformulier</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/ideeenformulier">Ideeënformulier</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/voedselbos-vrijwilliger">Voedselbos: meld je aan als vrijwilliger</a></li> <li><a href="https://www.pioniersvandetoekomst.nl/privacy">Privacy</a></li> </ul>