Jong en oud lieten zich verrassen door de smaak van soep gemaakt van groenten die anders weggegooid zou worden. In Nederland verspillen we jaarlijks gemiddeld 33 kilo goed voedsel per persoon. Dat is zonde voor je portemonnee én voor het milieu. Soep is een slimme en lekkere manier om restgroenten die misschien al wat langer in de koelkast liggen, toch te gebruiken. De soepen werden dit jaar bereid door Renne Streekproducten uit Nagele. Een mooi voorbeeld van hoe lokaal en duurzaam hand in hand gaan.
Naast het proeven konden bezoekers meedoen aan een leuke raadactie. In een grote vaas zaten allerlei groenten verstopt en wie het juiste aantal wist te raden, maakte kans op een leuke prijs. Ook aan de jongste bezoekers was gedacht. Via het red de groenten-parcours konden kinderen rennend en springend 'groenten redden' van de verspilling.
Met de actie Doe de SoepTruc! besteden de pioniers op een vrolijke en inspirerende aandacht aan het voorkomen van voedselverspilling. Iedereen kan het verschil maken! Van een restje pompoen tot een vergeten pastinaak: er is altijd wel een lekkere soep van te maken. Bedankt aan alle bezoekers en vrijwilligers die deze dag tot een succes hebben gemaakt. Samen tegen voedselverspilling!