Waarom
Duurzaam gedrag ontstaat als we ons bewust worden van het feit dat ons dagelijks handelen invloed heeft op anderen en onze omgeving. Hoe minimaliseren we de negatieve effecten van onze levenswijze? Effecten die vandaag ontstaan, maar die vaak ver strekken in ruimte en tijd. De symposiumgroep wil dat bewustzijn bevorderen.
Hoe
Jaarlijks wordt rond 10 oktober aandacht gevraagd voor duurzaamheid. Rond deze landelijke Dag van de Duurzaamheid organiseert de symposiumgroep een symposium met aandacht voor duurzaamheid met als doel niet te blijven praten maar tot actie te komen; van denken naar doen!
Wat
De inhoud, vorm en plaats van het symposium wisselt. Soms is het een congres, lezing, meet-up of workshop. Bij de organisatie worden altijd andere maatschappelijke organisaties en externe inleiders betrokken om zo de impact te vergroten. Tijdens het symposium wordt tevens de jaarlijkse Duurzaamheidsaward uitgereikt aan een opvallende duurzaamheidsprestatie in onze regio.
Wie vormen de symposiumgroep
Ilse Gnodde en Jan Steffens.
Overzicht symposia
2022 Symposium 'De Houdbare Mens'
2020 Thema 'De Duurzame Troonrede' van hoogleraar Jan Jonker
2019 Symposium 'De Staat van het (polder)klimaat' met prof. Kornelis Blok
2018 Symposium 'WaterStof tot nadenken' met prof. dr. Ad van Wijk
2017 Symposium 'Circulaire economie' met Thomas Rau
2016 Symposium 'Advocaat van de Aarde' met Kees Brouwer
2015 Symposium 'Licht op Duurzaamheid' met Jaap Bressers
2014 Symposium 'Voedsel en gezondheid, het houdt ons allemaal bezig' i.s.m. 15-jarig bestaan van MOK met Marcel Schuttelaar
2013 Symposium 'Duurzaamheid' met André Kuipers
2012 Symposium 'Duurzaamheid'