19 mei 2019

Overhandiging Petitie gezondheidsrisico’s 5G

 

Maandag 20 mei om 18.50 uur wordt de petitie ‘Eerst onderzoek gezondheidsrisico's voor uitrol 5G in Noordoostpolder’ overhandigd aan de gemeente Noordoostpolder. Op dit moment zijn er meer dan 600 ondertekeningen. De fractievoorzitters van de gemeente Noordoostpolder nemen de petitie in ontvangst op het gemeentehuis aan Harmen Visserplein 1 in Emmeloord.

 

De petitie:

Wij, bezorgde inwoners van de Noordoostpolder constateren
Dat er geen bewijs is dat het 5G netwerk veilig is voor mens, dier en natuur.
Dat er weinig tot niks bekend is over de gezondheidsrisico's van 5G
Dat 5G veel meer straling heeft (600 - 3000 mv) dan de toegestane stralingsnorm van de Europese Raad (max 200 mv).
Dat wij in feite proefkonijnen zijn voor dit experiment.
Dat steden als Brussel en Rome 5G weigeren tot er meer onderzoek is gedaan naar gezondheidsrisico's.

en verzoeken

Geen uitrol of testen van het 5G netwerk toe te staan voordat er gedegen en onafhankelijk onderzoek is gedaan naar de gezondheidsrisico's voor mens, dier en natuur. Het voorzorgsbeginsel na te leven.

Gedegen, onafhankelijk onderzoek te doen vanuit verschillende expertises naar de gezondheidsrisico's voor mens, dier en natuur van 5G.

 Een groep inwoners van de NOP  is deze petitie gestart omdat zij zich zorgen maken over de gezondheidsrisico’s van 5G.  “Er is geen bewijs dat het 5G netwerk veilig is voor mens, dier en natuur. De straling van dit mega netwerk (om de 200 meter zendmasten) is vele malen hoger dan de stralingsnorm die is toegestaan door de Europese Raad. Kan dit zomaar uitgerold worden zonder eerst zeker te weten dat er geen gezondheidsrisico's zijn?”

Stralingsbewust 5G NOP is een groep mensen uit de Noordoostpolder die ernstige zorgen hebben over de technologische ontwikkeling van een 5G Netwerk. Wij staan voor eerst denken en onderzoeken en dan doen. Wij vinden het van belang dat de gemeente Noordoostpolder zich hard maakt voor de bescherming van de burgers uit de gemeente. Door gedegen en onafhankelijk onderzoek te doen naar de gevolgen van 5G. Is dit veilig voor mens, dier, milieu? Niemand heeft 100% kunnen aangeven dat het veilig is!

Naast de petitie heeft de groep een facebookpagina  (Stralingsbewust 5g NOP) opgericht en zijn zij bezig met het informeren van bewoners via onder andere  filmpjes op youtube. Afgelopen zaterdag was er een spontane actie op de Lange Nering in Emmeloord om mensen bewust te maken van deze voorgenomen uitrol.

Voor meer informatie: Maroesja van den Berg, Petitionaris, 06 29401625

Overzicht