Wanneer: woensdag 29 juni 2022
Locatie: Voedselbos Emmeloord
Samenvatting: Besloten diner vrijwilligers en relaties
In 2022 werd het 80/20 diner speciaal voor vrijwilligers en relaties georganiseerd, om juist in deze periode van Covid de verbinding met elkaar te behouden. Te midden van fruitbomen, strokenteelt, de stinzentuin en de kruidentuin verzorgden Guust en Colinde, trouwe leden van de voedselpioniers, samen met hun team een culinair vijfgangenmenu.
De gasten werden in groepen verdeeld en door vrijwilligers van het voedselbos meegenomen langs verschillende plekken in het bos. Onderweg deelden de voedselbospioniers hun kennis over het ontstaan van het bos en bijzondere verschijnselen als het sinusmaaien, de colaplant, de uiensoepboom, het olijfkruid en de vele eetbare bloemen en planten. Veel van die ingrediënten waren die avond in de gerechten terug te vinden. Zo genoten de aanwezigen van een bietensalade met mierikswortel, Oost-Indische kers en olijfkruid, een frisse koude soep met een broodring, een hoofdgerecht met Twinner-aardappels en een combinatie van schapenkaas met honing en tijmbloemen. Het diner werd afgesloten met een verfijnde trifle van rabarber, vlierbloesemhangop, goudsbloemen en zwarte bessen.