Ontdek de heerlijke smaak en veelzijdigheid van yacon! In december organiseert Voedselbos Emmeloord een kookworkshop met yacon in de hoofdrol. Yacon, ook wel appelwortel genoemd, is een knolgewas afkomstig uit Zuid-Amerika. De knol is zoet van smaak en heeft een knapperige en sappige textuur. In de strokenteelt van het voedselbos gedijt de yacon erg goed. Omdat yacon in Nederland nog vrij onbekend is, biedt Voedselbos Emmeloord een uitgebreide workshop over dit product aan.
Wat kan je verwachten:
- Plant leren kennen: Leer over de plant en hoe het gewas groeit. Bij goed weer krijg je de kans om de yaconplant zelf te oogsten.
- Koken met yacon: Leer de smaak van yacon kennen en ontdek wat je er mee kan bereiden. Je maakt vier verschillende gerechten, elk met een andere bereidingswijze.
- Voor thuis: Natuurlijk ga je naar huis met de gemaakte gerechten en de bijbehorende recepten. Ook krijg je een kilo yacon mee om thuis verder te experimenteren.
Ben je nieuwsgierig geworden naar dit onbekende product? Meld je dan aan voor deze gezellige en leerzame workshop in de keuken van het voedselbos! Er is ruimte voor 4 personen.
Zaterdag 16 december van 13.00 uur tot plm. 17.00 uur
De workshop vindt plaats in de Belgische barak bij Voedselbos Emmeloord, Sportlaan 48.
Bij deze workshop is plek voor maximaal 4 personen, de kosten bedragen € 37,50 per persoon, inclusief alle ingrediënten en een kilo yacon voor thuis.
Heb je interesse in deelname aan deze workshop of heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar: kookworkshop@voedselbosemmeloord.nl of bel met Aleida Ypma 06-30162112. Opgave uiterlijk 12 december.